Mijn autosleutel maakt geen contact
+

Autosleutel maakt geen contact. Wat nu!?

Tegenwoordig is het niet meer nodig om autosleutels in het contactslot te steken omdat ze werken met een RFID signaal. Maar wat moet u doen als de autosleutels geen contact meer maken en hoe kan dit verholpen worden? Autosleutelkaart heeft daarom de meest voorkomende redenen opgesomd in deze blog en gaan we dieper in op hoe dit verholpen kan worden.

Moderne autosleutels

Moderne autosleutels maken gebruik van wat ze noemen een keyless entry systeem, ook wel bekend als keyless entry. Dit is een geavanceerd beveiligingssysteem dat auto’s op afstand kan ontgrendelen en starten zonder dat u de sleutel in het autoslot hoeft te steken. Dit systeem maakt gebruik van draadloze technologie, zoals radiofrequentie-identificatie, en biedt diverse handige functies:

Keyless Entry

Met een keyless entry systeem kunt u de auto op afstand ontgrendelen door simpelweg in de buurt van de auto te zijn met een keyfob of afstandsbediening. Wanneer u de auto nadert, herkent de keyfob de auto automatisch en wordt de deur ontgrendeld.

Keyfob

De keyfob is een kleine draadloze afstandsbediening die communiceert met de auto. Deze bevat knoppen waarmee u verschillende functies kunt bedienen, zoals het ontgrendelen van de deuren, ramen en de kofferbak. Dit systeem biedt veel gemak, waardoor u nog sneller de auto kan betreden en weg kan rijden.

Autosleutel maakt geen contact meer

Bij alle apparatuur en techniek treden problemen op in de verloop van tijd. Veel voorkomende problemen zijn auto-alarmen die afgaan en de afstandsbediening die niet goed meer werkt. Zo wordt het signaal niet altijd opgepakt en wordt de afstand dat het signaal wordt herkend steeds kleiner. Er zijn meerdere redenen waarom de sleutel geen contact maakt en elke reden heeft andere kosten. De meest voorkomende reden dat de autosleutel niet meer werkt zijn als volgt:

Batterijen zijn leeg

Moderne autosleutels werken op basis van batterijen. In verloop van tijd gaan deze batterijen op. Als uw autosleutel geen contact meer maakt, dan is de eerste stap om de batterijen te vervangen. Dit is makkelijk te doen en kan u zelf doen. Vaak moet de sleutel opnieuw gesynchroniseerd worden. Bekijk de auto handleiding hoe dit voor uw auto werkt.

Verzwakt signaal

Een ander veelvoorkomend probleem is een verzwakt signaal in de afstandsbediening. Soms merkt u dat u steeds dichter bij de auto moet komen om deze te openen of te sluiten. Als het vervangen van de batterij niet helpt, kan het nodig zijn om de afstandsbediening opnieuw te programmeren.

Vervangen toetsenpaneel

Het onderdeel dat het snelst kapot kan gaan in een autosleutel zijn de rubber knoppen. Deze worden dagelijks veel gebruikt en verslijten snel in verloop van tijd. Soms kan een autosleutel geen contact maken omdat de drukknop kapot is gegaan. Alhoewel u de knop indrukt wordt er geen signaal gegeven aan de afstandsbediening dat de knop is ingedrukt. In dit geval moeten de sleutels naar een professional gebracht worden.

Problemen met startonderbreker

Als u te maken hebt met een probleem met de startonderbreker, kan dit leiden tot het blokkeren van de auto door middel van immobilisatie. In dit geval zijn er meestal twee oplossingen, afhankelijk van het automerk en de inspuitcomputer. De eerste optie is om de immobilisatiefunctie te herstellen en een nieuwe sleutel te programmeren. De tweede optie is om de fabrieksbeveiliging in de auto permanent uit te schakelen. Dit laatste komt vaak voor bij Renault- of VAG-groepauto’s en kan meestal worden opgelost met behulp van een startonderbreker emulator.

Autosleutel repareren

Werkt uw moderne autosleutel niet meer en maakt uw autosleutel geen contact? Dan kan dit makkelijk te verhelpen zijn. Probeer eerst zelf de batterijen te vervangen. Werkt dit niet? Dan moet er een professional bij komen om u te helpen. Autosleutelkaart is hét bedrijf in de randstad voor al uw autosleutel reparaties.

06-41653281