Ik kan mijn sleutelcode niet vinden
+

Help! Ik kan mijn sleutelcode niet vinden

Het is iedereens grootste nachtmerrie, het kwijtraken van uw autosleutels. Nog erger gemaakt door het feit dat u de sleutelcode of sleutelnummer van uw auto niet kan vinden. Als dit gebeurt bent u ineens de toegang tot uw auto kwijt en daarmee meteen een stuk minder mobiel. Hoe kan u dit voorkomen en wat moet u doen in het geval dat dit gebeurt? Daar gaan we in deze blog dieper op in.

Wat is de sleutelcode?

Een sleutelnummer is een unieke code die wordt verstrekt door de fabrikant en die aangeeft welke sleutel bij een specifiek slot hoort. Dit nummer bepaalt zowel het type sleutel dat moet worden gebruikt als de slijpwijze van de sleutel. Een sleutel die volgens het sleutelnummer is geslepen, voldoet aan de originele fabrieksspecificaties en vertoont geen tekenen van slijtage. Het is echter belangrijk op te merken dat, tenzij het om een nieuw slot gaat, het niet gegarandeerd is dat een sleutel die is geslepen volgens het sleutelnummer het slot ook daadwerkelijk zal openen. Het slot kan in de loop der tijd zijn aangepast, vervuild of defect zijn geraakt.

Wanneer heb ik mijn sleutelnummer nodig?

Doorgaans heeft u het sleutelnummer niet nodig. En u zal daarom ook niet weten waar u deze kan vinden of vergeten wat uw sleutelcode is. De sleutelcode is dan ook alleen nodig in het geval dat de autosleutel kapot is of als u de autosleutel kwijt bent geraakt. Dit komt doordat elke sleutel uniek is en alleen past op uw auto slot.

Waar vind ik de sleutelcode?

Het sleutelnummer is van cruciaal belang voor het verkrijgen van de juiste vervangende sleutels. Het is belangrijk om te weten waar u dit nummer kan vinden om toekomstige problemen met uw sleutels of sloten op te lossen. Het sleutelnummer kan uit een combinatie van cijfers en letters bestaan. Als u wilt weten wat uw sleutelnummer is, zijn er meerdere plekken waar u deze kan vinden.

  • Documentatie

De sleutelcode staat vaak aangegeven in de handleiding van de auto zelf. Dus blader deze goed door. Het staat vaak ook op het label dat bij de sleutel geleverd is.

  • Op de sleutel zelf

Het sleutelnummer staat vaak gegraveerd in de sleutel zelf. Het is een combinatie van cijfers en letters. Let op dat de code die bovenaan staat van het metaal geen sleutelnummer is, maar eerder een profielcode die wordt aangebracht bij de productie van de sleutel.

 

  • Metalen plaat

De sleutelcode kan u ook vaak terugvinden in de auto zelf. Sleutelnummers worden vaak gegraveerd in metalen platen in de auto. Meestal bevindt deze zich in de handschoenenkast. De metalen plaat kan ook ergens anders zijn dus als u het hier niet vindt, adviseren we de gehele auto grondig te inspecteren.

  • Behuizing van het slot

Het sleutelnummer kan zich ook bevinden op de behuizing van het autoslot zelf. Dit kan gegraveerd, ingeslagen of geschreven zijn. Houd er rekening mee dat een code die boven het oppervlak van het slot uitsteekt meestal een onderdeelnummer is en in dit geval niet relevant is. Als u het sleutelnummer op de behuizing wilt vinden zal deze in de meeste gevallen wel eerst gedemonteerd moeten worden.

Sleutelcode gevonden

Heeft u de sleutelcode gevonden? Gelukkig! Nu kan u deze opsturen naar de fabrikant en kan u nieuwe auto sleutels laten bijmaken bij een erkend autosleutel bedrijf, zoals Autosleutelkaart. Naast het laten maken van sleutels bieden wij ook andere autodiensten aan. Wat uw sleutel behoefte ook is, wij zijn de partij voor u!

06-41653281